https

Cam toate browserele (Chrome, Mozilla, Opera si altele) incurajeaza HTTPS pentru ca esti mai securizat in mediul online.Astfel, criptarea HTTPS capata tot mai mult teren in mediul online, cu un procent de 50% de la an la an.

HTTPS, versiunea securizata HTTP, este activata prin intermediul unui certificat SSL , ce asigura securitatea si criptarea informatiilor dintre browser si server. Si totusi, inca doar o mica parte a utilizatorilor mediului online folosesc SSL-ul.

De-a lungul anilor, certificatele SSL au fost utilizate doar de unitatile bancare online, magazine online sau portaluri ce stocheaza informatii cu caracter personal ale utilizatorilor. La nivel mondial insa, zeci de milioane de site-uri, mai exact un procent de 80%, utilizeaza in continuare HTTP.

Sunt numerose argumente pentru care tot web-ul ar trebui sa fie criptat cu protocopul HTTPS. Totusi, sunt inca multi utilizatori care cred ca nu au nevoie de instalarea unui certificat SSL, pentru ca au doar o pagina de prezentare, un blog sau pentru ca nu stocheaza informatii sensibile, dar pe viitor si siteurile informative vor avea nevoie de HTTPS adica de securitate pentru ca Google deja anunta ca siturile care nu au criptarea in HTTPS vor fi declasate in motorul de cautare Google.